Exibition HER NORTHERN CALLING

Mūsu šī rudens īpašais projekts – izstāde VIŅAS ZIEMEĻU SAUCIENS, satiekoties rotām, fotogrāfijām un arhitektūrai. 

BALTU ROTAS ir spēka zīmju valoda, kurā burtiski iekalta saikne ar dabu un tradīcijām. Tās caur simboliem runā par dzimtās zemes un cilvēku jaudu. “ZIEMEĻMEITAS KODS” vēstījumu atklāj caur melnbalto fotogrāfiju, iemūžinot sievietes viņu izvēlētajās svētvietās: zem ozoliem, dzimtas māju pirtiņā, pie jūras, upēm vai ezeriem. Izstāde apskatāma kultūrtelpā OLA FOUNDATION, ļoti īpašā un izlolotā projektā, kas pats par sevi ir izcils arhitektūras mākslas darbs.

Krievijas iebrukums Ukrainā “Viņas ziemeļu saucienam” pievienoja vēl vienu, iespējams, svarīgāko tagadnes stāstu. Daļa no ekspozīcijas veltīta Ukrainas sievietēm. Fotogrāfijas tapušas Latvijā laikā, kad ģimenes viena pēc otras meklējušas patvērumu un mieru. Sauciens ieguva pasaulīgu nozīmi.


Izstāde VIŅAS ZIEMEĻU SAUCIENS kultūrtelpa Ola Foundation būs apskatāma no 12.novembra līdz 31.decembrim. Apmeklējums iepriekš jārezervē. Tas ietver visa kompleksa un divu aktuālo izstāžu apskati gida pavadībā, kafiju, tēju un vieglas uzkodas Olas īpašajā atmosfērā.

Iegādāties biļetes konkrētam apmeklējuma laikam iespējams te: https://olafoundation.lv/products/ola-foundation-apmeklejums


Other articles

Izstāde "Viņas Ziemeļu sauciens" Madonā
Our 28th anniversary